Gegrilde kip Carbonara

Wist u dat gegrilde kip carbonara met zelfgebakken spek in minder dan een uur klaar is? Een heerlijk romige maaltijd met lekkere spek en knoflook, wie kan daar nee tegen zeggen? Dit recept is niet lang houdbaar, of beter gezegd: de romige textuur blijft niet lang behouden. U kunt dit recept dus het beste direct serveren. Er zal niets van overblijven.

 

INGREDIËNTEN

  • 450 g fettuccine, al dente gekookt
  • 2 kippenfilets
  • Zout en en vers gemalen peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 plakken spek of spekjes, gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 1 kop geraspte Parmezaanse kaas en meer als garnituur
  • 1 eetlepel vers gehakte Italiaanse peterselie

BERIJDINGSWIJZE

  1. Dit recept schiet snel op zodra u de knoflook toevoegt in stap 5. Zorg ervoor om alle ingrediënten voorbereid en klaar te hebben voor u begint.
  2. Vet de grillroosters in met 1 eetlepel olie en verwarm de grill voor op 220°C voor zowel direct als indirect grillen.
  3. Breng de kippenfilets langs beide kanten op smaak met versgemalen peper en zout. Indien gewenst kunt u er ook een mespuntje knoflookpoeder aan toevoegen Grill de kip aan alle kanten tot ze grillpatronen vertoont. Zet de kip vervolgens op indirecte hitte om gaar te worden.
  4. Klop de eieren op in een kom en zet opzij. Breng een pot water aan de kook. Terwijl het water op temperatuur komt, bakt u het spek in een diepe gietijzerenpan over middelhoog vuur. Leg het spek op keukenpapier maar bewaar het spekvet.
  5. Kook de fettuccine al dente. De pasta moet direct in de pan zodra de groenten klaar zijn.
  6. Bak de uien in het spekvet over middelhoog vuur tot ze er glazig uitzien. Voeg er de knoflook aan toe en laat nog een minuutje verder stoven.
  7. Laat de pasta uitlekken en voeg het toe aan de pan. Haal de pan van de grill. Besprenkel de fettuccine met de overgebleven eetlepel olijfolie alvoren het ei toe te voegen. Maak gebruik van een siliconentang om de pasta en het ei op te schudden. Voeg er de Parmezaanse kaas aan toe en schud alles opnieuw op totdat de noedels bedekt en romerig zijn. Snijd de kippenfilets en voeg ze samen met het spek toe aan de pasta. Schud opnieuw op.
  8. Dien onmiddellijk op met de resterende Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.
  9. Eet smakelijk
Deel op social media: