Zeebaars op de BBQ met ginaise

Met genoegen delen we  hierbij een recept van Chefkok Frans Bon, Captain van het Dutch BBQ-Team. Zeebaars, een delicaat visje met een pure en milde smaak, komt uitstekend tot zijn recht bij bereidingen zoals bakken of grillen, bij voorkeur met behoud van de huid.

 

Ingrediënten

10 personen

  • 10 st zeebaarsfilet met vel
  • 50 cl gin (een ziltige gin is hier compatibel)
  • 100 g verse tuinkruiden (dille, peterselie, bieslook…)
  • Hollandaisesaus
  • BBQ SEAFOOD RUB

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ
  2. Kruid de zeebaarsfilets met de BBQ SEAFOOD RUB. Grill op de BBQ, eerst op de velkant.
  3. Warm de Hollandaisesaus  op en meng met de gin en de verse tuinkruiden.
  4. Presenteer de vis op bord en werk af met wat groentjes en de Ginaise.

Liever geen alcohol gebruiken in dit recept? Varieer met sinaasappelsap,truffel, tapenade van paprika of olijven.

Deel op social media: