Gegrilde tonijn steak

Dit culinaire meesterwerk barst van de rijke umami-smaak en een verrukkelijke textuur, en is zowel eenvoudig te bereiden als onweerstaanbaar lekker. De tonijnsteaks worden doordrenkt met een heerlijke combinatie van zoete soja, frisse limoen en subtiele suiker, en daarna bedekt met een krokante sesamkorst na het roosteren. Het resultaat is een delicaat rokerige, verfrissende en citrusachtige ervaring, waarbij de tonijnsteaks haast smelten in je mond.

Tonijnsteaks, gesneden uit het achterste deel van de tonijn, kenmerken zich door hun dieprode vlees dat rijk is aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Met een zoete en weelderige smaak en een compacte, stevige textuur vergelijkbaar met rundvlees. Om de optimale smaak te bereiken, is het aan te raden de tonijnsteaks snel te schroeien op hoog vuur, resulterend in een volledig gegaarde buitenkant met een mooie roze binnenkant. Dit recept is gemaakt op een Rambler Tabletop Charcoal Grill 

Ingrediënten

Voor de marinade
  • 1/4 kopje sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 verse limoen, geperst
Voor de tonijnsteaks
  • 4 tonijnsteaks
  • 1/4 kopje witte sesamzaadjes
  • 1/4 kopje zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Vul de mand met houtskool en verwarm de grill voor.
  • Meng in een grote kom de sesamolie, sojasaus, suiker, koosjer zout, knoflook en limoensap.
HETE TIP Als u de tonijn langer dan 60 minuten marineert, krijgt de vis een taaie of rubberachtige textuur.
  • Doe de tonijnsteaks in de kom en bestrijk de hele steak met marinade. Dek af en plaats 30 minuten in de koelkast.
  • Rooster de witte en zwarte sesamzaadjes in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en roer elke 30 seconden tot ze goudbruin zijn (ongeveer 2-3 minuten). Haal van het vuur en zet opzij.
  • Spoel de marinade van de tonijnsteaks en dep ze droog met keukenpapier.
  • Breng de steaks op smaak met zeezout en bestrijk ze aan alle kanten met de geroosterde sesamzaadjes. Plaats in de koelkast om koel te blijven.
  • Bedek de grillroosters met aluminiumfolie. Bestrijk de folie met koolzaadolie.
  • Leg de tonijn op de grill en schroei 1 tot 2 minuten per kant.
  • Laat de tonijnsteaks 5 minuten rusten, serveer ze vervolgens op een bord en serveer.

Maar je kunt het ook op je grill of smoker maken.

Eet smakelijk

Deel op social media: