Dit recept kwamen we tegen op www.barbecuemarq.com van Marc Lechanteur. Een geweldig website met heerlijke BBQ-recepten.
Marc vertelt: Eigenlijk is dit niet echt een recept, maar het is wel een gruwelijk lekker stukje eten. Het begint eigenlijk allemaal met een hele mooie tonijn, in dit geval had ik een tonijnsteak van sashimi kwaliteit. Dat betekent dat de vis gewoon rauw gegeten kan worden en hooguit enkele dagen oud is. Ik kreeg dit mooie stukje tonijn van viswinkelonline.nl.
Eigenlijk wordt de tonijn alleen aangegrild aan alle kanten. Hij is van binnen dus nog grotendeels rauw. Daarna komt er een eenvoudige dressing op, snijd je het stuk in mooie plakken en kun je er direct van genieten. Je kan het combineren met een rijst of wokmaaltijd. Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 10 minuten en een bereidingstijd van 8 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado en, gasbarbecue.