BBQ gemarineerde calamares

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de inktvis geen vis, maar een fascinerend weekdier. Waar de pijlinktvis voorheen vooral als bijvangst werd waargenomen door Nederlandse vissers, heeft dit bijzondere dier voorheen een prominente plek gemarkeerd. Tegenwoordig vormt de pijlinktvis een waardevolle keuze voor verschillende vissers in Nederland en draagt ​​hij bij aan de diversiteit van de Nederlandse vissers

Ingrediënten

  • 400 g inktvisringen
  • 2 eetlepels Oestersaus
  • 2 eetlepels  pruimensaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in dunne partjes gesneden
  • ½ rode paprika, in dunne plakjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill naar ongeveer 200 graden
  • Open de inktvis ringen, leg ze plat. Maak ondiepe sneden in de binnenkant van de ringen. Snijd ze in kleine vierkantjes.
  • Meng in een kom met oestersaus, pruimensaus, knoflook en citroenschil. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Grill de inkvis op direct vuur.
  • Verwarm ondertussen uw gietijzeren pan.
  • Verhit olie, doe de inktvis in de pan en voeg paprika en ui toe, roerbak tot ze zacht zijn, doe ze in een kom.
  • Voeg het calamarimengsel toe aan het bord of de pan, roerbak een paar seconden tot het net van kleur verandert.  
  • Eet smakelijk
Deel op social media: