- 11 eetlepels koude, ongezouten boter , in stukjes gesneden
- 6 teentjes knoflook , fijngehakt
- 1 1/2 pond kolossale ongepelde garnalen, ontdaan van de darm
- 2 theelepels gemalen zwarte peper
- 1 1/2 theelepel Creoolse kruiden
- 1/2 kopje bier, bij voorkeur pils
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 eetlepels hete saus , bij voorkeur Crystal
- 1 eetlepel vers citroensap , van ongeveer een halve citroen
- Knapperig Frans brood , om in te dippen
Bereidingswijze
- Grill de garnalen aan beide kanten, niet te lang .
- Verhit 3 eetlepels boter en de knoflook op middelhoog vuur in een grote koekenpan (30 cm).
- Wanneer de knoflook sist, voeg je de garnalen, zwarte peper en Creoolse kruiden toe en bak je het geheel, terwijl je de garnalen blijft omdraaien, tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 2 minuten.
- Voeg het bier toe en kook, terwijl u blijft roeren en schrapen met een houten lepel, tot het bier tot de helft is gereduceerd, ongeveer 1 minuut.
- Voeg de worcestersaus, hete saus en het citroensap toe en breng het geheel aan de kook. Blijf roeren tot de saus is ingekookt en de garnalen gaar zijn, 3 tot 4 minuten.
- Zet het vuur laag en roer er langzaam de resterende boter in kleine porties doorheen tot er een gladde, fluweelzachte saus ontstaat, 3 tot 4 minuten.
- Haal de pan van het vuur, verdeel over kommen en serveer met knapperig brood om in de botersaus te dippen.
- Eet smakelijk