Gestoomde oesters op zeewier met ziltige koffiecocktail

Ingrediënten

(Per glas)

Koffie cocktail:

  • 2 delen koffie
  • 1 deel zeewater
  • 1 deel islay whiskey (smokey)
  • 1 deel Sea Fennel siroop
  • 1/3 deel eiwit
  • 1 deel crushed ijs

Oester:

Methode

Koffie cocktail:

  • Meet alle ingrediënten af in een jigger, voeg alle delen bij elkaar in een shakebeker en als laatste het ijs.
  • Shake dit 15 seconden goed in de beker.
  • Schenk dit zonder het ijs in een tumbler net onder de rand.

Oester:

  • Leg de oester op de kamado op 210°C tot deze open gaat.
  • Haal de oester los met een oester mes en giet het vocht af.
  • Draai de komkommer tot sap in de slowjuicer.
  • Vermeng het sap samen met het limoensap de gemalen peper en de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de dressing over de oester en leg hierop een takje Moai Caviar en een takje Sea Fennel.
  • Serveer de schelp op het glas met de cocktail.

Recept: Leonard Elenbaas (BBQ Pitmaster Community) en Eric Miete

Deel op social media: