Laagjes gegrilde groenten met fijne kruiden

Jarenlang was paprika het voornaamste ingrediënt dat we op de barbecue bereidden. Echter, er zijn tal van andere groenten die direct op de grill of in folie kunnen worden klaargemaakt. Hier grilleren we champignons, courgette, aubergine, uien en paprika’s individueel op hoog vuur om de kooktijd beter te beheersen (meestal tussen de 8 en 10 minuten, afhankelijk van de groente). Het cruciale punt is om ze goed te markeren en te zorgen dat ze lekker zacht worden.

Ingrediënten

Voor de Kruidenolie
  • 2,5 ml (1/2 theelepel) gemalen pepervlokken, of meer naar smaak
  • 125 ml olijfolie
  • 20 g verse kruiden naar keuze (tijm, oregano, rozemarijn), gehakt
  • Zout naar smaak
 Groenten
  • 1 courgette, in schuine plakjes van 1 cm dik gesneden
  • 1 kleine aubergine, in plakjes van 1 cm dik gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes van 1 cm dik gesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes en in vieren gesneden
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak

Bereidingswijze

Kruidenolie
Groenten
  • Verdeel de groenten over een heel groot bord. Bestrijk de groenten met een borstel aan elke kant met kruidenolie.
  • Zet het vuur laag tot medium. Grill de groenten aan elke kant tot ze gaar zijn, 8 tot 10 minuten.
  • Schik 4 lagen op een serveerschaal, wissel de groenten af ​​en begin met een champignon. Bestrooi met Parmezaanse kaas, naar smaak.

Foto en recept: Ricardo magazine

 

Deel op social media: