Groente Yakitori

Franck Pontais, geboren in Parijs, begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd als slagersleerling. Twee jaar later integreerde hij de prestigieuze Parijse culinaire school CEPROC , waar hij snel vooruitgang boekte en aanzienlijk werk verwierf. Speciaal voor Koppert Cress creëerde hij dit gerecht en wij van de WBQA willen u dit niet onthouden.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 8 Shiso Leaves Green
  • 1 bakje Tahoon Cress
  • 12 Moai Caviar
  • 1 eetlepel gedroogde Tahoon Cress
  • 20 spruitjes
  • 1l groentebouillon
  • 4 middelgrote wortelen
  • 4 stuks pastinaak
  • 4 snufjes witte sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sake (koken)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels mirin
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 12 stuks lange bamboestokken
  • 1 Japanse tafelgrill

Bereidingswijze

  • Week lange bamboestokken in schoon water.
  • Schil en snijd wortelen, pastinaken en spruitjes.
  • Blancheer de groenten in de groentebouillon, giet af en doe in een kom.
  • Meng kokende sake, vloeibare honing, mirin en sojasaus tot een Yakitori-saus.
  • Giet de groenten bij de saus, meng voorzichtig, maak de spiesen klaar door de groenten op stokjes te hameren.
  • Grill elke sjasliek op een hete Japanse grill, bestrooi met gedroogde Tahoon Cress en leg op een bord met Shiso Leaves Green en Moia Caviar.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en voeg vers gesneden Tahoon Cress toe.
  • Serveer.

Recept: Franck Pontais

Deel op social media: