Op de site van BBQ street vonden we een geweldig recept van BBQ-Man Harm Jan Bloem. Gerookte spruiten met appel en cranberry.
- Myoteer de 5 spices in een pannetje met een heel klein beetje olie.
Snij de appel door de helft, verwijder het klokhuis en snij de appel in plakken*.
BBQ gereed maken:
- Steek de Rookton – BBQ aan en verhit deze tot 180-°C Voeg appel rook hout of rookmot toe
Recept grillen:
- Smeer de spruiten in met de 5 spices olie mix. Zodra de mot of het rookhout rookt hang je de Spruiten in de ton of leg je ze op het rooster.
- Spray tijdens het roken de spruiten in met de Appel whisky om ze een beetje te karamelliseren.
- De spruitjes hebben ongeveer 30-45 minuten nodig om gaar te worden (ligt aan hoe groot de spuiten zijn). Spray de plakjes appel in met de appel whisky. Grill de plakjes rondom een beetje bruin.
Serveren:
- Haal de spruiten van de BBQ en snij ze van de stronk. Serveer hierbij de gegrilde appel, gedroogde cranberries en stukjes walnoot.
*Myoteren is het op laag vuur verhitten van specerijen met heel weinig olie of boter in een pan zonder deksel. Het myoteren heeft tot doel de smaak te verhogen en de structuur van specerijen te verbeteren waardoor ze beter oplossen.