Gegrilde Romaine-salade met spek en blauwe kaas

Een salade te grillen ? Ja het kan en het is lekker, en dan beleggen met blauwe kaas en spekjes.

Eet smakelijk.

Ingrediënten

  • 3 Romaanse harten
  • 12 stuks dik gesneden spek
  • 5 oz blauwe kaas brokkelt af

Voor de dressing:

  • 1/4 kopje balsamicoazijn
  • 1/4 kopje lichte olijfolie
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Een beetje zout en peper
  • 1/4 theelepel Dijon-mosterd

Bereidingswijze

  1. Bak het spek in een grote koekenpan – bewaar het spekvet
  2. Snijd elk Romaine-hart doormidden en zet opzij
  3. Verwarm uw grill op hoog vuur – u wilt zeer hete roosters, zodat u snel rode houtskool krijgt zonder de sla te veel te brand.
  4. Smeer met een rijgkwast lichtjes een beetje spekvet op de platte kant van elke Romaine-helft
  5. Als je klaar bent om te grillen, plaats je de Romaine-helften met de platte kant naar beneden op de grill en laat je ze daar liggen tot ze lichte verkoolde vlekken vertonen – dit duurt niet langer dan 30 seconden.
  6. Leg de Romaine-helften op een bord en zet de grill uit
  7. Voor de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en klop door elkaar, of doe ze in een pot en schud
  8. Om de salade samen te stellen, beleg je elke Romaine-helft met spek en stukjes blauwe kaas en besprenkel je de balsamicodressing
Deel op social media: