Gegrilde eieren in paprika

Felgekleurde paprika’s worden eetbare kommen (met deksel!) waarin een kaasachtig, gekruid eimengsel wordt bewaard terwijl het op de hitte van een barbecue kookt. Serveer met een salade voor een heerlijk eenvoudige lunch of avondmaal.

Ingrediënten

  • 4middelgrote paprika’s (elke kleur), ongeveer 9 tot 10 cm hoog, met stengels
  • 8eieren
  • ½ kopje ( 125 ml )geraspte middelgrote Cheddar-kaas
  • theelepel ( 20 ml )gehakte verse peterselie of koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur (ongeveer 180 ° C).
  • Snij 1 cm van het steeluiteinde van elke paprika. Verwijder de zaden van de bovenste plakjes en de zaden en membranen van het onderste gedeelte van elke paprika.
  • Klop voor elke paprika twee eieren, 1 eetlepel (15 ml) kaas en 1 theelepel (5 ml) peterselie. Giet het mengsel in de peper. Strooi 1 eetlepel (15 ml) kaas erover. Plaats de bovenkant terug op de peper.
  • Leg de paprika’s voorzichtig op de grill. Sluit het deksel en kook tot de paprika gaar is en het eimengsel gestold en licht gepoft is, 25 tot 30 minuten.
Deel op social media: