Geroosterde winterwortel met komijn, radijsscheuten en Hippo Tops

Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief rond groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Hij was gedurende 16 jaar topchef van zijn restaurant Sire Pynnock te Leuven. Iedereen In Vlaanderen leerde hem beter kennen langs het tv-programma MondFol op Eén.

Ingrediënten

(Voor 4 porties)

  • 2 grote gele wortels
  • 2 grote bloedwortels
  • 2 teentjes knoflook
  • Kopje paarse radijs spruiten
  • Komijnpoeder
  • Olijfolie Iluigi
  • 150 g bio légumaise wortel met gember
  • Hippo Tops
  • Zwarte peper
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

Wortel

  • Schil en was de wortelen.
  • In de lengte doormidden gesneden. Kruid stevig met zeezout, zwarte peper en komijnpoeder. Voeg nu wat olijfolie en geperste knoflook toe.
  • Meng alles goed. Plaats op de BBQ, niet op hoog vuur.
  • Laat ongeveer 30 tot 40 minuten koken.
  • Draai regelmatig zodat ze niet aanbranden.

Om af te maken:

  • Leg op elk bord een halve, warme wortel van elke soort
  • Schep 3 lepels légumaise. Verdeel hier wat scheuten en Hippo Tops over.
  • Werk af met een paar druppels olijfolie en wat komijnpoeder.

Recept: Frank Fol – The Vegetables Chef®
Foto: Wim Demessemaekers, fotograaf | @wim_devries

Deel op social media: