Maak je eigen BBQ-saus, vanaf nul, waaronder deze pittige, diep roodbruine saus. Je zult merken dat het goed blijft plakken als je het op gegrild vlees smeert.
Ingrediënten
1 middelgrote ui, gehakt
1 eetlepel koolzaadolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tot 3 theelepels chilipoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel grofgemalen peper
1 kop ketchup
1/3 kopje melasse
2 eetlepels ciderazijn
2 eetlepels worcestershiresaus
2 eetlepels pittige bruine mosterd
1/2 theelepel Tabasco of andere hete pepersaus
Bereidingswijze
Fruit in een grote pan de ui in olie tot hij zacht is.
Voeg knoflook toe; kook 1 minuut.
Roer de chilipoeder, cayennepeper en peper erdoor;
Laat het 1 minuut doorkoken.
Roer de ketchup, melasse, azijn, Worcestershiresaus, mosterd en pepersaus erdoor.
Aan de kook brengen.
Verminder hitte; laat sudderen, onafgedekt, gedurende 30-40 minuten of tot de saus de gewenste consistentie heeft bereikt.
Koel de saus gedurende 15 minuten.
Zeef de saus door een fijnmazige zeef boven een grote kom, gooi groenten en kruiden weg.
Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 1 maand.