Kersen barbecuesaus

Je kunt verse of bevroren kersen gebruiken om deze smaakvolle barbecuesaus te maken. Het smaakt fenomenaal op spareribs en kip!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 2 eetlepels Hollandse boerenroomboter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 kopjes verse of bevroren donkere zoete Hollandse kersen, ontpit en grof gehakt of uit een pot/blik
  • 1 kop ketchup
  • 2/3 kop verpakte bruine suiker
  • 1/4 kopje ciderazijn
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 theelepels fijne  mosterd
  • 1/2 theelepel peper
  • Je kan er altijd iets aan toevoegen wat je zelf lekker vindt.

Bereidingswijze

  • Fruit in een grote pan de ui in boter tot hij zacht is.
  • Voeg knoflook toe; kook 1 minuut langer.
  • Roer de resterende ingrediënten erdoor.
  • Kook, onafgedekt, op middelhoog vuur gedurende 20 minuten of tot de kersen zacht zijn en de saus is ingedikt, af en toe roeren.

 

Recept & foto: https://www.tasteofhome.com/

Deel op social media: