Ingrediënten:
– 4 Bollen knoflook
– 4 el Milde olijfolie
– 240 ml Milde yoghurt
– 240 ml Mayonaise
– 50 g Verse Bieslook
Bereiding:
– Steek de barbecue aan.
– Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in het midden van een stuk aluminiumfolie. – Besprenkel met de olie en pak in met het stuk aluminiumfolie.
– Pof ca. 45 min. op de barbecue. Controleer na 30 min. op gaarheid: de tenen knoflook moeten zacht zijn.
– Als je knoflook zacht genoeg is, neem je de knoflook uit de folie. (Wip met een mes de tenen uit de bol).
– Doe de tenen met de yoghurt en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.
TIP:
Als je niet alle gepofte knoflook hebt gebruikt, bedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.