Brood uit de Dutch oven

Gegrild brood lijkt voor sommigen misschien ondenkbaar, maar wij weten dat het absoluut mogelijk is en ontzettend lekker smaakt. Een van de meest populaire manieren om gegrild brood te maken is door knapperig brood te bakken in een Dutch oven. Het mooie is dat je er niet veel voor hoeft te doen; je kunt het brood eenvoudig in de Dutch oven laten bakken. Het resultaat is een brood van wereldklasse dat je zowel als bijgerecht kunt serveren als bij een gezellige grillmaaltijd buiten kunt eten.

Als je het brood wat gezonder wilt maken, kun je verschillende soorten meel gebruiken. Hiermee geef je het brood niet alleen een gezondere twist, maar ook een geheel nieuwe smaakdimensie. Gegrild brood is veelzijdig, eenvoudig te maken en een ware traktatie voor de smaakpapillen.

Voorbereiding

  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Bereidingstijd: 2 uur\
  • Grilltijd: 45 min
  • Grilltemperatuur: 200 °C
  • Indirecte grillmethode

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 760G Meel 1.5 Pakje droge gist
  • 2 TL zout
  • 1 EL koffiepoeder

Bereidingswijze

  1. Meng in een mengkom alle ingrediënten samen met 560 ml lauw water met de hand tot er een plakkerig deeg ontstaat. (Hoe minder je hier mengt, hoe meer de open poriën van het knapperige brood later tot hun recht komen.)
  2. Dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats, beschermd tegen tocht.
  3. Haal vervolgens het deeg met goed bebloemde handen uit de kom en vorm het tot een rond brood; Om dit te doen, vouwt u herhaaldelijk de rand van het deeg naar het midden. Plaats het deeg in de goed bebloemde Nederlandse oven en laat het nog een uur rusten.
  4. Verwarm ondertussen de Dutch oven voor. Om dit te doen, verwarmt u twee briketten per centimeter diameter in een schoorsteenstarter gedurende ongeveer 20 minuten. Plaats een derde van de verwarmde briketten onder de pan en de rest op het deksel.
  5. Bak het brood ongeveer 45 minuten, haal het dan uit de braadpan en laat het afkoelen op een schone handdoek.

 

Foto en recept: Santos

 

Deel op social media: