BBQ-popcorn

Popcorn is een snack die al duizenden jaren bestaat en diep geworteld is in de geschiedenis van verschillende inheemse culturen in de Amerika’s. Popcorn wordt verondersteld voor het eerst te zijn gepopt door inheemse volkeren in Meso-Amerika, waaronder de Azteken en de Maya’s, ongeveer 5000 jaar geleden. Ze ontdekten dat maïs, wanneer het boven een vuur werd verhit, zou poffen en een lichte, knapperige snack zou worden. Wij hebben een leuk recept voor u voor op de BBQ.

Ingrediënten

  • 40 g (3 el) gezouten boter
  • 1 theelepel chilikruiden
  • 1/4 theelepel zoete paprika
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/8 theelepel cayennepeper of meer als je van pittig houdt.

Bereidingswijze

  • Verwarm de BBQ voor op 180°C. Leg bv een pizza steen in het midden van de grill.
  • Doe de gepofte maïs in een grote kom, en zet deze in het midden van de BBQ. Sluit vervolgens de BBQ.
  • Bak gedurende 5 minuten. (een schudden tussendoor kan geen kwaad.
  • Smelt de boter met de kruiden in een kleine pan. Giet het hete mengsel in een scheutje over de gepofte maïs. Meng deze goed met een spatel.
  • Verdeel over het bord.
  • Laat volledig afkoelen op het bord voor zeer droge en knapperige popcorn.

In een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur is popcorn 2 weken houdbaar.

Deel op social media: