Gerookte Eiersalade

Op de site van BBQ-Team Hang Belly vonden we een recept met de  lekkerste Gerookte Eiersalade.  Een klassieker die al jaren populair is als broodbeleg, voorgerecht of bijgerecht. Het is een eenvoudig recept dat gemakkelijk te maken is en in veel variaties kan worden bereid. Meestal bestaat eiersalade uit hardgekookte eieren die fijn worden gehakt en gemengd met mayonaise, mosterd en kruiden zoals bieslook, peterselie, paprika of peper.

Het mooie van eiersalade is dat het zeer veelzijdig is. Je kunt het serveren op een boterham of toastje als lunch of snack, of als voorgerecht op een bedje van sla. Ook is het heerlijk als bijgerecht bij een barbecue of picknick, of als topping op een bagel of croissant.

Wat heb je nodig?

  • 20 eieren
  • Mayonaise
  • Bieslook
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren tot het eidooier hard is en laat de eieren afkoelen.
  2. Pel de eieren en dep ze droog.
  3. Vul de pellet-tube met rookpellets.
  4. Leg de gevulde pellet-tube op het rooster naast de eieren.
  5. Steek de pellets aan de open kant van de pellet-tube aan tot ze goed branden.
  6. Blaas vervolgens de vlam uit en sluit de bbq.
  7. Rook de eieren minimaal een half uur, als je de eieren langer rookt zal de rooksmaak zich verder ontwikkelen waardoor deze wat sterker zal smaken.
  8. Doe de gerookte eieren in een bak en stamp ze fijn met een stamper of knijp ze met de hand stuk tot kleine stukjes.
  9. Doe mayonaise aan de gestampte eieren toevoegen en meng dit goed, voeg mayonaise toe tot je een mooie salade achtige massa krijgt.
  10. Snij de bieslook, naar smaak, klein en meng dit door de salade.
  11. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed door.
  12. Als je de salade een nachtje in de koelkast laat staan voor je hem opeet zal de rooksmaak zich meer ontwikkeld hebben en dus wat sterker aanwezig zijn.
Deel op social media: