Gegrild mergpijpje met peterselie

Mergpijpjes zijn vrij onbekend bij het grote publiek. Wat velen niet weten is dat ze heel gezond zijn en veel voedingswaarden bevatten. De smaak kan je omschrijven als rijk, licht zoete en met een gladde textuur. Beenmerg bevat een mooie hoeveelheid calorieën en vet, alsook goede voedingsstoffen zoals proteïnes, ijzer, vitamines A, Vitamines E en vitamines B12. Hoewel wetenschappelijk onderzoek beperkt is op de gezondheidseffecten van beenmerg zelf, tonen studies aan dat veel van de componenten een helende werking hebben op gewrichten, verlaagde ontstekingen en bevorderlijk zijn voor de huid.

INGREDIËNTEN

  • 2 mergpijpjes, in de lengte doorgesneden
  • 1 bosje peterselie
  • snuifje zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 1 stokbrood
  • 1 rolletje kruidenboter

INSTRUCTIES

  • Maak de BBQ klaar om direct te grillen op medium temperatuur van 160-180°C.
  • Maak het bot van de mergpijp schoon door met een mes de eventueel aanwezige vleesresten op te kuisen.
  • Was de peterselie en hak deze fijn. Zet even weg in de koelkast.
  • Snij het stokbrood schuin aan zodat je lange sneden krijgt.
  • Beboter de sneetjes brood aan beide kanten met de kruidenboter en grill tot ze krokant zijn.
  • Bak de mergpijpjes boven de kolen tot het vlees niet meer roze ziet, waarbij ze een minimum kerntemperatuur van 65°C moeten halen.
  • Haal de mergpijpen van de BBQ en strooi er wat zwarte peper, zeezout en peterselie over om af te werken.
  • Serveer het beenmerg op een sneetje stokbrood of lepel het rechtstreeks uit het been.
  • Smakelijk!
Deel op social media: