Algemene wedstrijd – reglement

WBQA competitie huisregels voor alle wedstrijden 

  • Alle deelnemers nemen geheel op eigen risico deel en kunnen de organisatie of de locatie op geen enkele wijze aansprakelijk stellen. 
  • Gedurende de gehele wedstrijd, wanneer de barbecues aan/verwarmd zijn, dient er minstens 1 teamlid van minimaal 18 jaar oud aanwezig te zijn in de teamruimte. 
  • Uw deelname is definitief wanneer de financiële afrekening is betaald. 
  • De organisatie kan zonder opgaaf van redenen een team weigeren deel te nemen. 
  • Per wedstrijd kunnen maximaal 25 teams deelnemen. VOL = VOL. Uitzonderingen van meer of minder worden vooraf gemeld.  
  • Het is deelnemers niet toegestaan om eten en drinken te verkopen aan bezoekers. Op voorwaarde dat de lokale wedstrijdorganisatie hier op hun evenement om vraagt. 
  • Kosteloos annuleren is mogelijk tot 6 weken voor de startdatum van deze winactie. 
  • De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld indien het evenement door overheids- en/of weersomstandigheden moet worden afgelast. 
  • Elk team zorgt voor een eigen tent, barbecues, brandblusser, blusdeken, EHBO-doos, houtskool, werktafels, etc. 
  • Auto’s en andere mobiele auto’s die brandstof bevatten, mogen niet geparkeerd worden op het wedstrijdterrein. Koelwagens in overleg indien de lokale regels het toestaan.
  • Elk team heeft 4 bij 6 meter of 3 bij 3 tot de beschikking om de keuken te bouwen, afwijkende maten zijn alleen toegestaan na toestemming van de organisatie en dienen uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd aangevraagd te worden. Tenzij anders vermeld.  
  • De wedstrijdleider, de veldjury, de supervisor, de hoofdjury en de inspecteurs van de voedselveiligheid hebben de mogelijkheid om te controleren of de teams zich aan de richtlijnen houden. 
  • De bereiding van de gerechten dient 100% plaats te vinden in de teamruimte. 
  • De brandstoffen die gebruikt kunnen worden zijn briketten, hout of houtskool.   
  • Elektrische of gas – BBQ zijn niet toegestaan. 
  • BBQ’s mogen niet gedeeld worden. 
  • De teamcaptain moet ‘s ochtends aanwezig zijn bij de vergadering. 
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in de tent/wedstrijdruimte. 
  • De organisatie zorgt voor een plek waar hete houtskoolresten kunnen/moeten worden afgevoerd. 
  • Het nuttigen van alcohol door teamleden is tijdens de wedstrijd niet toegestaan vanwege veiligheidsregels. 
  • De BBQ-ruimte is bedoeld als werkplek, behandel het als zodanig, wedstrijdleider, veldjury, hoofdjury en eventuele pers zijn toegestaan in de keuken. 
  • De organisatie zorgt voor een afvalbak waar restafval in kan worden ingeleverd. Het is deelnemende teams niet toegestaan om afval te deponeren in de op het evenemententerrein aanwezige afvalbakken. 
  • Het is niet toegestaan om elektronische muziek af te spelen in uw keuken, die buiten de privé BBQ-ruimte te horen is. 
  • Er is (beperkt) stroom beschikbaar op de locatie. 
  • Door deel te nemen aan deze wedstrijd geef je toestemming om gefotografeerd of gefilmd te worden door de organisatie, sponsoren of vertegenwoordigers van de pers. Deze foto’s/filmpjes kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden. 
  • Door mee te doen aan deze wedstrijd ga je akkoord met de huisregels van de WBQA BBQ 2025. 
  • Voor items die niet onder de huisregels en het wedstrijdreglement vallen, ligt de beslissing bij de wedstrijddirecteur en de hoofdjury op de dag van de wedstrijd zelf. 
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 
  • Het enige elektrische apparaat dat gebruikt mag worden voor de bereiding van de gerechten is een staafmixer  
  • De tent moet aan de kant van het publiek volledig open zijn zodat de gehele keuken zichtbaar is voor het publiek. 
  •  Deelnemers dienen zich te houden aan de normale HACCP-regels die overal gelden.  
  • Elk team dient zijn eigen afval zelf mee retour te nemen.