Alle deelnemers nemen geheel op eigen risico deel en kunnen de organisatie of de locatie op geen enkele wijze aansprakelijk stellen.
Gedurende de gehele wedstrijd, wanneer de barbecues aan/verwarmd zijn, dient er minstens 1 teamlid van minimaal 18 jaar oud aanwezig te zijn in de teamruimte.
Uw deelname is definitief wanneer de financiële afrekening is betaald.
De organisatie kan zonder opgaaf van redenen een team weigeren deel te nemen.
Per wedstrijd kunnen maximaal 25 teams deelnemen. VOL = VOL. Uitzonderingen van meer of minder worden vooraf gemeld.
Het is deelnemers niet toegestaan om eten en drinken te verkopen aan bezoekers. Op voorwaarde dat de lokale wedstrijdorganisatie hier op hun evenement om vraagt.
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 6 weken voor de startdatum van deze winactie.
De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld indien het evenement door overheids- en/of weersomstandigheden moet worden afgelast.
Elk team zorgt voor een eigen tent, barbecues, brandblusser, blusdeken, EHBO-doos, houtskool, werktafels, etc.
Auto’s en andere mobiele auto’s die brandstof bevatten, mogen niet geparkeerd worden op het wedstrijdterrein. Koelwagens in overleg indien de lokale regels het toestaan.
Elk team heeft 4 bij 6 meter of 3 bij 3 tot de beschikking om de keuken te bouwen, afwijkende maten zijn alleen toegestaan na toestemming van de organisatie en dienen uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd aangevraagd te worden. Tenzij anders vermeld.
De wedstrijdleider, de veldjury, de supervisor, de hoofdjury en de inspecteurs van de voedselveiligheid hebben de mogelijkheid om te controleren of de teams zich aan de richtlijnen houden.
De bereiding van de gerechten dient 100% plaats te vinden in de teamruimte.
De brandstoffen die gebruikt kunnen worden zijn briketten, hout of houtskool.
Elektrische of gas – BBQ zijn niet toegestaan.
BBQ’s mogen niet gedeeld worden.
De teamcaptain moet ‘s ochtends aanwezig zijn bij de vergadering.
Huisdieren zijn niet toegestaan in de tent/wedstrijdruimte.
De organisatie zorgt voor een plek waar hete houtskoolresten kunnen/moeten worden afgevoerd.
Het nuttigen van alcohol door teamleden is tijdens de wedstrijd niet toegestaan vanwege veiligheidsregels.
De BBQ-ruimte is bedoeld als werkplek, behandel het als zodanig, wedstrijdleider, veldjury, hoofdjury en eventuele pers zijn toegestaan in de keuken.
De organisatie zorgt voor een afvalbak waar restafval in kan worden ingeleverd. Het is deelnemende teams niet toegestaan om afval te deponeren in de op het evenemententerrein aanwezige afvalbakken.
Het is niet toegestaan om elektronische muziek af te spelen in uw keuken, die buiten de privé BBQ-ruimte te horen is.
Er is (beperkt) stroom beschikbaar op de locatie.
Door deel te nemen aan deze wedstrijd geef je toestemming om gefotografeerd of gefilmd te worden door de organisatie, sponsoren of vertegenwoordigers van de pers. Deze foto’s/filmpjes kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden.
Door mee te doen aan deze wedstrijd ga je akkoord met de huisregels van de WBQA BBQ 2025.
Voor items die niet onder de huisregels en het wedstrijdreglement vallen, ligt de beslissing bij de wedstrijddirecteur en de hoofdjury op de dag van de wedstrijd zelf.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Het enige elektrische apparaat dat gebruikt mag worden voor de bereiding van de gerechten is een staafmixer
De tent moet aan de kant van het publiek volledig open zijn zodat de gehele keuken zichtbaar is voor het publiek.
Deelnemers dienen zich te houden aan de normale HACCP-regels die overal gelden.
Elk team dient zijn eigen afval zelf mee retour te nemen.