Chef-kok Alex Nietosvuori bereidt in deze video een lams- en koolgerecht met een Scandinavisch tintje. Met behulp van de beste lokale en ethisch verantwoorde producten, een gietijzeren pan en een Kamado neemt Alex ons mee door hoe jij ook thuis de lekkerste gerechten kunt maken.
Chef-kok Alex Nietosvuori, Restaurant Hjem ligt in het kleine dorpje Wall in het prachtige landschap van Northumberland. Hjem (uitgesproken als “yem”) is zowel een Northumbrisch als Scandinavisch woord voor “thuis”, wat het een toepasselijke naam maakt voor het restaurant waar de allerbeste producten van Northumberland samenkomen met Scandinavische waarden en kooktechnieken.
Alex begon zijn kookcarrière bij 2 Michelin-sterren Daniel Berlin Krog, niet ver van zijn geboortestad in Zuid-Skåne. Hij leerde hard werken en vastberadenheid, maar ook respect voor het gebruik van kwaliteitsproducten en het belang van het gebruiken van wildplukken als hulpbron. Tevens werkte hij in zaken als restaurant, Bror, Frantzen in Stockholm en Fäviken, 3 Michelin-sterren Maaemo. En niet onbelangrijk, Alex is de zoon van de legendarische hoofdjury van de WBQA Ulf Nietosvuori en heeft het BBQ-en met de paplepel meegekregen.
Muur, Hexham, Noord-Ierland, NE46 4EE
E-mailadres: reservations@restauranthjem.co.uk
Telefoon: (+44) 1434 681232