One Fire BBQ-wedstrijd

WBQA One Fire BBQ wedstrijd

Een wedstrijd met slechts één BBQ kan worden omschreven als een uitdagend en strategisch evenement, waarbij de deelnemers hun kookkunsten moeten aanpassen aan beperkte middelen. 

  • 1 prijs per opdracht 
  • Max 2 opdrachten per wedstrijd.  
  • 1 vuur 
  • 1 tafel 
  • De opdrachten kunnen verschillend per locatie zijn.  
  • Je mag zelf bepalen wat je maakt, zolang je je maar aan de opdracht van de wedstrijd houdt. U dient deze zelf mee te nemen, tenzij anders vermeld, maar alles moet ter plaatse worden gesneden en voorbereid. Er mogen geen kant-en-klare of andere gemak producten worden gebruikt. 
  • Bij elk item op het bord moet je kunnen zien en proeven dat het op de BBQ bereid is.  
  • De gerechten moeten op eigen borden geserveerd worden, mit anders vermeld word bij de wedstrijd opdracht.  
  • De bedoeling bij deze competitie moet zijn dat alles uit Nederland komt (elk land kan dit aanpassen naar zijn eigen land).  
  • Max 3 personen per team. 
  • Tent max 3 bij 3 
  • Het is aan  het team hoe je je gerecht presenteert aan de jury, dus je eigen servies.  
  • Tussen 08.30 en 09.00 uur komt de jury bij je langs om te kijken wat je bij je hebt en wat je gaat maken. Tegelijkertijd dien je een formulier in met wat en hoe. 
  • Je kunt beginnen om 09.00 uur. 
  • Er wordt geloot over de volgorde, maar vanaf 12:00 uur moet je misschien je gerecht aan de jury presenteren. Dit kan per wedstrijd verschillend zijn. 
  • Verder zijn de algemene WBQA-huisregels zijn van toepassing,  Deze kunt u HIER vinden. De algemene huisregels van WBQA zijn van toepassing. (let op dit kan per land verschillend zijn i.v.m. wetgeving) 

: WBQA Bistro-style op de BBQ

 Het organiseren van een bistro-BBQ-wedstrijd zou een unieke combinatie zijn van ongedwongen gezelligheid, culinaire creativiteit en barbecue-expertise. Een mooie kans om erachter te komen of competitie BBQ’en iets voor jou is: simpel maar lekker!  

Deze wedstrijd biedt de perfecte balans tussen toegankelijke technieken en heerlijke gerechten, zodat je zonder al te veel druk kunt proeven van de spanning en het plezier van een BBQ-wedstrijd. Ideaal voor beginnende grillmasters die hun vaardigheden willen testen en willen genieten van de competitie. 

  1. De klassieke keuken op de BBQ, beroemde klassieke gerechten op de BBQ, dat is thema van deze wedstrijd.  
  1. Een BBQ-wedstrijd waar het draait om eenvoud, kleine tierelantijntjes en producten van hoge kwaliteit. 
  1. De bedoeling bij deze competitie moet zijn dat alles uit Nederland komt (elk land kan dit aanpassen naar zijn eigen land).  
  1. De belangrijkste/hoofd ingrediënten worden verzorgd door de organisatie, de rest moet je zelf meenemen, met uitzondering van de mystery boxen. 
  1. Naast het hoofditem moet minimaal 1 groente en 1 aardappel of ander zetmeel worden geserveerd. En een sausje.  
  1. Alles wat op het bord licht moet eetbaar zijn.  
  1. Er kan een tijdslimiet voor gerechten worden ingebouwd door de lokale organisatie, bijvoorbeeld 60 minuten per gerecht. 
  1. Maximaal 8 personen per team 
  1. De opdrachten bij deze wedstrijden is een amuse, gevolg door een 3 gangen menu waarvan 1 onderdeel altijd planaardig moet zijn.  
  1. Elk team heeft 4 bij 6 meter tot de beschikking om de keuken te bouwen, afwijkende maten zijn alleen toegestaan na toestemming van de organisatie en dienen uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd aangevraagd te worden. 
  1. Bij elk item op het bord moet je kunnen zien en proeven dat het op de BBQ bereid is.  
  1. De algemene huisregels van WBQA zijn van toepassing. (let op dit kan per land verschillend zijn i.v.m. wetgeving) Deze kunt u HIER vinden.