De gerechten moeten gebaseerd zijn op een plantaardig idee waarbij minimaal 60% garnituur en 40% vis, vlees of schaaldieren moeten worden gebruikt.
De belangrijkste/hoofd ingrediënten worden verzorgd door de organisatie, de rest moet je zelf meenemen, met uitzondering van de mystery boxen.
Alles wat op het bord ligt moet eetbaar zijn.
In het geval van mystery boxes mag alleen gebruikt worden wat er in de doosjes zit, met uitzondering van droge kruiden, specerijen, boter en olijfolie. Als je iets van jezelf toevoegt, betekent dat diskwalificatie van het gerecht.
De gerechten dienen geserveerd te worden op door de organisatie voorziene borden. Het toevoegen van eigen servies in de breedste zin van het woord is op geen enkele wijze toegestaan.
De bedoeling bij deze competitie moet zijn dat alles uit Nederland komt (elk land kan dit aanpassen naar zijn eigen land).
Alles moet ter plekke worden bereid en het is niet toegestaan om kant-en-klare sauzen, jus of andere gemakken mee te nemen.
Maximaal 8 personen per team.
Bij elk item op het bord moet je kunnen zien en proeven dat het op de BBQ bereid is.
De huisregels van WBQA zijn van toepassing. (let op dit kan per land verschillend zijn i.v.m. wetgeving) Deze kunt u HIER vinden.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.