Gegrilde oesters op Chinese wijze

“Deze op de grill bereide oesters zijn werkelijk onweerstaanbaar! Dit traditionele recept voor straatvoedsel uit Zuid-China zal jouw nieuwe favoriete manier worden om van deze zilte zee-lekkernijen te genieten. De sappige oesters zijn doordrenkt met een intense, knoflookachtige smaak en een verwerkte kruiden, waardoor ze de absolute sterren van de barbecue zijn. Zorg ervoor dat je genoeg oesters hebt voor iedereen om van te smullen!”

Ingrediënten

  • 1 dozijn Zeeuwse -oesters, zeer koud bewaard
  • 1 middelgrote pittige rode pepers OF Jalapeno-pepers, zaden/ribben verwijderd (indien gewenst) en fijngehakt
  • 6-8 grote teentjes knoflook, gehakt
  • 1 Sjalot, fijngehakt
  • 1 duimgroot stuk verse gember, geschild en fijngehakt
  • 3 eetl. Plantaardige olie
  • 2 theelepel. Natriumarme sojasaus
  • 1 theelepel. Oestersaus
  • 1/4 c. Verse lente-uitjes, gehakt
  • 1/4 theelepel. Zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Bereid een grill voor op directe, middelhoge hitte.
  2. Verhit de plantaardige olie in een middelgrote pan tot ze net heet is en bak dan de helft van de knoflook. Als de knoflook geurig is, voeg dan de resterende knoflook toe en bak verder. Wanneer verse knoflook begint te koken, doe je de sjalot, gember, peper en chilipepers in dezelfde pan. Bak tot de sjalotjes en pepers zacht beginnen te worden; Roer de sojasaus en de oestersaus erdoor en haal van het vuur. Zet opzij om af te koelen tot het nodig is.
  3.  Open de oesters en controleer of er geen gruis in zit.
  4. Schep ongeveer 1 tot 2 theelepels knoflook-chilisaus op elke oester en plaats de oesters direct op de voorbereide grill.
  5. Grill tot de randen van de oester beginnen te krullen, ongeveer 5 tot 7 minuten. Serveer met wat verse lente-uitjes.
Deel op social media: