Dit recept voor varkenshaas met pistachekorst is een ware recept – niet alleen eenvoudig genoeg voor een doordeweekse maaltijd, maar ook ingewikkeld genoeg voor een elegant diner. De toevoeging van pistachenoten zorgt voor een verrukkelijke consistentie en geeft het zachte, delicate varkensvlees extra diepgang. De smaakvolle korst vormt een perfecte harmonie met de romige saus, en wanneer gekozen met je favoriete seizoen groenten, wordt dit gerecht een ware culinaire ervaring.
Ingrediënten
- 1 varkenshaas (0,7 kg).
- 2 eetlepels. Dijon mosterd
- 1 kop (125 g) gepelde pistachenoten
- 1 theelepel. verse tijmblaadjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Roomsaus
- 3 eetl. (60 g) boter
- 3 takjes , verse tijm
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 kop (250 ml) bouillon (vegetarisch, varkensvlees, kip) of witte wijn
- 2 eetlepels. (30 g) bereide Dijon-mosterd
- ¼ kopje (59 ml) slagroom