Gegrilde Sint-Jakobsschelpen

Een perfecte traktatie voor dierbare familieleden of vrienden is een heerlijke amuse of een speciale gelegenheidsmaaltijd. Gegrilde Sint-Jakobsschelpen met couscous en balsamicoboter vormen een snelle en eenvoudige manier om het feest op gang te brengen. De zoete boterbalsamico prikkelt de smaakpapillen, terwijl de hartige sint-jakobsschelpen met een praktische citrus in de mond smelten. Pas gemakkelijk de hoeveelheid warmte aan met rode pepervlokken; voeg gewoon meer of minder toe, afhankelijk van je voorkeur. Probeer verse sint-jakobsschelpen te kopen op de dag dat je dit recept maakt voor optimale versheid. Hierbij een recept Andrea Alden werkzaam bij Napoleon.

Ingredienten

  • 12 Sint-Jakobsschelpen
  • 2 eetlepels.boter
  • 2 kopjes gekookte couscous
  • 2 theelepel. citroenpeper, verdeeld
  • 2½ kopjes groentebouillon
  • ¼ theelepel. rode pepervlokken
  • zout peper naar smaak
  • citroenschil

Balsamico Boter 

  • ¼ kopje balsamico azijn
  • 1 kruidnagel
  • knoflook, gehakt
  • 3 eetl. boter

Bereidingswijze

  1. In een kleine pan, op middelhoog vuur, laat je de azijn en de knoflook sudderen/inkoken. Laat sudderen/inkoken tot het een dikke siroop is, ongeveer 5 minuten. Zet opzij terwijl de rest van de maaltijd klaar is.
  2. Kook de couscous volgens de instructies, gebruik groentebouillon en breng op smaak met citroenpeper en rode pepervlokken.
  3. Verwarm de grill/BBQ voor op een hoge temperatuur, ongeveer 275 C . Je wilt dat deze grill gloeiend heet is om die sint-jakobsschelpen goed te grillen.
  4. Gebruik bij voorkeur een grillplaat
  5. Breng de sint-jakobsschelpen op smaak met een beetje citroenpeper en zout naar smaak.
  6. Grill de sint-jakobsschelpen in ongeveer 3 minuten goudbruin en knapperig aan elke kant.
  7. Als u klaar bent om te serveren, verwarm de balsamicoboter dan opnieuw op middelhoog vuur. Snijd de boter in stukjes en voeg stuk voor stuk toe. Roer tot alle boter is opgenomen en de saus glad is.
  8. Serveer de Sint-Jakobsschelpen op een bedje van gekruide couscous, besprenkeld met balsamicoboter en citroenschil.

 

 

Deel op social media: