Gegrilde jalapeño pepers

Ben je op zoek naar wat pit op de grill? Zoek niet verder dan deze in spek gewikkelde jalapeño poppers. Deze jalapeño peppers zijn perfect als aperitiefhapje, als bijgerecht bij een heerlijke gegrilde hamburger of als maaltijd op zichzelf.

Van de frisse, groene knijperigheid van de jalapeño, tot de hartige vulling van roomkaas en cheddar, en het knapperige spek, deze zelfgemaakte jalapeño-peppers zullen je niet teleurstellen. Het beste aan dit jalapeño-peppers recept is hoe gemakkelijk ze te maken zijn. Dit recepten en foto vonden we op de site van thegrillingguide.com

INGREDIËNTEN

  • Jalapeño-pepers, het pittigheids-niveau kan variëren.
  • Roomkaas, Philadelphia-roomkaas is uitstekend hiervoor, maar andere merken werken prima.
  • Cheddar Cheese, vers geraspte milde of scherpe cheddar smaakt het beste.
  • Spek, niet te dik gesneden spek.
  • Paprika, knoflook, zout en peper, voegt de perfecte hoeveelheid kruiden naar smaak toe.

Bereidingswijze

  • Begin met het spoelen van de jalapeños . Verwijder na het spoelen de steel door de bovenkant eraf te snijden. Neem vervolgens je mes en snijd de jalapeños doormidden, zodat de binnenkant, het merg, zichtbaar wordt. Het merg is het witte vruchtvlees in de peper dat ook de zaden bevat. Het merg en de zaden bevatten nogal wat warmte, dus je kunt ze het beste verwijderen. Zodra de jalapeño is gespleten en het vruchtvlees is verwijderd, geef  ze  nog een extra spoeling, waarbij je ervoor zorg dat alle zaadjes van binnenuit worden verwijderd.
  • Zet je jalapeños opzij en pak een kom om de roomkaas- en cheddarvulling te maken.
  • Voeg vervolgens het zout, de zwarte peper, de paprikapoeder, het knoflookpoeder en de cheddarkaas toe.
  • Je kunt voor geraspte kaas gebruiken of je eigen kaas raspen. Zodra alle ingrediënten aan de kom zijn toegevoegd, roer tot alles goed gemengd is.
  • Zet de kom met de jalapeños opzij en begin met het bereiden van het spek.
  • Neem vervolgens een mes en begin de jalapeño helften te vullen met het kaasmengsel. Zorg ervoor dat de vulling gelijk ligt met de bovenkant van de jalapeño helft, dit zorgt ervoor dat de verhouding tussen vulling, jalapeño en spek perfect is.
  • Zodra al je jalapeño helften gevuld zijn met het kaasmengsel, begin je de helften met spek te omwikkelen. Je moet het spek 1-2 keer om de jalapeño kunnen wikkelen, afhankelijk van de lengte van het spek en de grootte van je jalapeño.
  • Neem ten slotte een tandenstoker en prik gaatjes in het spek en de jalapeño, zodat alle ingrediënten goed op de grill blijven zitten.

HOE U UW JALAPEÑO-PEPER KUNT GRILLEN

  • Verwarm je grill tot ongeveer 190 graden.
  • Grill de jalapeño-pepers op indirecte hitte, wat betekent dat er geen directe vlam onder de pepper is. Dit zorgt ervoor dat er niets verbrandt en zorgt ervoor dat de jalapeño niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook geweldig uitziet.
  • Door hout, zoals hickory, aan je houtskool toe te voegen, krijg je een mooie rokerige smaak die goed bij het spek past.

We hebben ontdekt dat 25 minuten voldoende is om deze jalapeño-pepers tot in de perfectie te bereiden. Het spek moet knapperig zijn en een mahoniehouten kleur hebben, waardoor je weet dat het klaar is om van te genieten

Eet smakelijk

Dit recepten en foto vonden we op de site van thegrillingguide.com

Deel op social media: