Een salade te grillen ? Ja het kan en het is lekker, en dan beleggen met blauwe kaas en spekjes.
Eet smakelijk.
Ingrediënten
3 Romaanse harten
12 stuks dik gesneden spek
5 oz blauwe kaas brokkelt af
Voor de dressing:
1/4 kopje balsamicoazijn
1/4 kopje lichte olijfolie
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gedroogde peterselie
1/2 theelepel gedroogde oregano
Een beetje zout en peper
1/4 theelepel Dijon-mosterd
Bereidingswijze
Bak het spek in een grote koekenpan – bewaar het spekvet
Snijd elk Romaine-hart doormidden en zet opzij
Verwarm uw grill op hoog vuur – u wilt zeer hete roosters, zodat u snel rode houtskool krijgt zonder de sla te veel te brand.
Smeer met een rijgkwast lichtjes een beetje spekvet op de platte kant van elke Romaine-helft
Als je klaar bent om te grillen, plaats je de Romaine-helften met de platte kant naar beneden op de grill en laat je ze daar liggen tot ze lichte verkoolde vlekken vertonen – dit duurt niet langer dan 30 seconden.
Leg de Romaine-helften op een bord en zet de grill uit
Voor de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en klop door elkaar, of doe ze in een pot en schud
Om de salade samen te stellen, beleg je elke Romaine-helft met spek en stukjes blauwe kaas en besprenkel je de balsamicodressing