Honinggelakte rabarber op de BBQ.

Hierbij een recept van de Belgische meester-kok Frank Fol. Maar wie is Frank  Fol. De Groentekok , die als een ware pionier om iedereen probeer te overtuigen dat groenten meer is dan een garnituur. De wedstrijd voor Beste Groenterestaurants©, De Week van Groenten en Fruit©, De We’re Smart® Green Guide, meer dan 20 kookboeken rond groenten en een eigen TV programma later zijn we ondertussen met vele ambassadeurs die de Denk Groenten! Denk Fruit® filosofie verspreiden. Het is dus met veel plezier en een grote eer dat hij het Ambassadeurschap van Dutch Cuisine opneemt. Hierbij een mooi recept van Frank.

Honinggelakte rabarber op de BBQ. Speculaascrumble, olijvenijs en Honny Cress.

Ingrediënten

(Voor 4 porties)

  • 2 rabarberstokjes
  • 2 rijpe peren naar keuze
  • 2 peperkoekkoekjes
  • 4 bolletjes olijfijs Iluigi
  • 2 eetlepels honing naar keuze
  • kopje Honny Cress
  • olijfolie Iluigi

Methode

Rabarber:

  • Schil de rabarber en snijd in 12 gelijke stukken van ongeveer 8 cm.
  • Smeer ze met een kwast in met de honing.
  • Gril ze op laag vuur op de BBQ tot ze bijna gaar zijn.
  • Leg 3 stuks per bord.

Afwerking:

  • Serveer lauw of koud.
  • Leg op elk bord een bolletje olijfijs en verkruimel de speculaas erover.
  • Werk af met de Honny Cress.

Recept: Frank Fol – The Vegetables Chef®
Fotografie: Wim Demessemaekers, Fotograaf | @wim_dmskrs

Deel op social media: