Curry met hazenbout uit de Dutch oven

Bij dat koude herfstweer zoeken de heren van https://bbq-helden.nl  gerechten waar je het met koud weer een beetje warm van krijgt. Dus dan trek je de Dutch oven uit de schuur. Deze curry is gemaakt met hazenbout. Je kan hem ook maken met een ander stuk stoofvlees maar met de hazenbout wordt het toch echt wel wat anders.

De smaak van de curry is niet overheersend zodat je het vlees goed proeft. bovenstaand filmpje laat goed de verschillende stappen zien die je moet maken om dit recept te maken. Ben je meer van het lezen dan staat alles hieronder netjes beschreven.

Ingrediënten

  • 800 gram hazenbout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels mosterd zaad
  • 1 flinke eetlepel garam masala
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 gerookte rode chilipepers (zonder zaadjes als het niet zo heet hoeft)
  • 1 eetlepel gemberpasta
  • 3 tenen gerookte knoflook
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 witte uien. fijngesneden
  • 100ml rode wijn azijn
  • 1 handje verse koriander (als je er van houd anders doe je het lekker niet)

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 150°C
  2. Smeer de hazenbout in met een beetje olijfolie en bestrooi het vlees met de zwarte peper, zout, en mosterdzaad
  3. Plaats een klein blokje eikenhout tussen de kooltjes en de knoflook en de rode pepers op het rooster
  4. Leg de hazenbout er bij en sluit het deksel tot het vlees een kerntemperatuur heeft van ongeveer 60°C.
  5. Haal de hazenbout van de barbecue en zet het apart
  6. Zet een Dutch oven op het rooster
  7. Giet er een beetje olijfolie in en fruit daar de ui in. Doe hier 70 gram tomatenpuree, de gerookte chilpepers, 3 tenen gerookte knoflook en 2 eetlepels gemberpasta bij. Roer alles goed door tot alles warm is.
  8. Leg de hazenbout erbij en giet er 1 liter water bij.
  9. Doe het deksel op de pan en laat alles in een uur tot anderhalf pruttelen tot de hazenbout mals is geworden.
  10. Haal de pan van het vuur, verwijder de botten en giet de azijn erbij en roer alles nog eens goed door elkaar
  11. Serveer met verse koriander en kokosrijst
Deel op social media: