Hierbij een mooi recept wat we vonden op de site van de Nederlandse jagersvereniging. Duur: voorbereiding 20 minuten, bereiding gerecht 40 minuten
Espresso rub
- 30 g espressoboontjes (of 4 el gemalen koffie)
- 2 el zwarte peperkorrels
- 1 el pimentkorrels
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el gerookte-paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el grof zeezout
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 reerug met bot van circa 4 kg
- 4 el olijfolie
Chocolade-balsamicosaus
- 2 espresso’s
- 200 ml wildfond
- 50 g pure chocolade
- 4 el balsamicoglaze
- 1 el honing
- 1 el kersenjam
- 2 el roomboter, goed koud
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1-2 tl maizena
Benodigd: kersenhoutchunks