Beer Can Chicken

Een van de beste manieren om heerlijke sappige en malse kip te krijgen uit je kamado is de ‘Beer Can Chicken’ methode. Origineel komt deze methode van de simpele opzet om een kip op een bierblikje te zetten en zo te garen in de kamado. Het geheim is dat het bier in het blikje gaat stomen en zo de binnenkant van de kip blijft bevochtigen. Zo krijg je een super mals resultaat.

Ingrediënten

  • hele haan/kip
  • barbecuekruiden
  • barbecue saus
  • blikje bier of fris
  • klein beetje olie

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op 180°C Indirecht Grillen.
  • Maak het vel van het haantje/kip een beetje los en stop de barbecuekruiden tussen vel en vlees.
  • Wrijf het vel vervolgens licht in met olie en strooi er nog wat extra barbecuekruiden over.
  • Zet het haantje/kip op een blikje bier of ander drankje (smaak proef je niet terug, ziet er wel stoer uit en gebruik GEEN light drank; aspartaam wordt giftig bij verwarmen.)
  • Vervolgens mag de ‘Beer Can Chicken’ ongeveer een uur op de BBQ op Indirect 180 °C.
  • Smeer de laatste laatste 10/15 minuten de haan/kip in met een barbecuesaus naar keuze. (Deze kunt u natuurlijk ook zelf maken!)
Deel op social media: