Lamsrack

Lamsrack is een stuk vlees afkomstig van een lam. Om aangemerkt te kunnen worden als lam, mag een schaap maximaal één jaar oud zijn. De lamsrack is weggesneden bij de rug, hierdoor heeft het natuurlijk de kenmerkende botjes (ribbetjes). Lamsvlees is over het algemeen malser dan dat van oudere schapen. Schapenvlees is vetter en heeft een wat meer olieachtige smaak. Daarom wordt lamsvlees als een wat toegankelijker vleessoort beschouwd. In Nederland wordt relatief weinig schapenvlees gegeten. Landen waar wel veel schapen/lamsvlees gegeten wordt zijn met name landen rondom de Middellandse Zee.

Ingrediënten:

  • 1 of 2 lamsracks
  • ½ bosje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • 6 teentjes knoflook
  • mosterd
  • zeezout

Bereiding:


  • Bereid de BBQ voor op direct grillen, 180 °C.
  • Snijd het eventuele vlies van de lamsracks en schraap met een mesje de ribben schoon.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng met zeezout naar smaak door de kruiden.
  • Coat het vlees met een laagje mosterd. Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel zodat er een mooi laagje op het vlees komt.
  • Leg vervolgens de lamsracks op de vleeskant op het rooster,en gril het vlees circa 2 minuten. Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten.
  • Keer nu de lamsracks om en doe je thermometer tot in de kern van het vlees. Stel de thermometer in op 50 °C voor een medium-rare garing. Laat de lamsracks ongeveer 14 tot 16 minuten garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
  • Als de Lamsrack de juiste temperatuur heeft bereikt, mag die eraf. Wikkel in aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
Deel op social media: