Recept voor zes personen. Met deze gebarbecuede Hollands lamsbout, wat zeker indruk zal maken op uw gasten.
INGREDIËNTEN
1 1/2 kg lamsbout
1/4 kopje olijfolie
2 rode uien in dunne ringen
1/4 kopje krenten
1 Spinazie
2 wortels geraspt medium geschild
2 el citroensap
YOGHURT SAUS
2 teentjes knoflook geperst
1 kopje Griekse yoghurt of hangop
2 el munt fijngehakt
1 bosje munt *om te serveren
1 snufje zeezoutvlokken *naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Lamsvlees : Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur en bak de gebottelde lamsbout, afgedekt, gedurende 25 minuten, halverwege keren. Leg op een schoon bord, breng op smaak, dek losjes af met folie en laat 10 minuten rusten. Lamsvlees in dunne plakjes snijden
Salade : Verhit ondertussen olie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg uien en krenten toe, breng op smaak en kook gedurende 10-12 minuten of tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Laat nog een minuut doorkoken, doe het dan in de serveerschaal en meng met wortelen en spinazie. Serveer met gesneden lamsvlees, yoghurtsaus en muntblaadjes.
Yoghurtsaus : Combineer alle ingrediënten in een kleine kom met een halve theelepel zeezoutvlokken. Roer om te mengen en voeg voldoende warm water toe om het een dikke, romige consistentie te geven.