Zoete aardappel friet van de BBQ

De zoete aardappel word steeds populairder onder de mensen, zeker als je er ook nog eens friet van maakt! Ze smaken natuurlijk anders dan “gewone” friet en hebben een oranje kleur. Maar dit betekent niet dat ze niet lekker kunnen zijn.

 

Ingrediënten (4 porties):
– 800 gram zoete aardappelen.
– 4 eetlepels Zonnebloemolie.
– Grof zeezout.

Overige benodigdheden:
– BBQ met Deksel.
– Metalen Bakplaat.
– Een grote kom.

 

TIP: Zoete aardappel friet is heel lekker in combinatie met truffel mayonaise.

Bereidingswijze:
– Bereid de BBQ voor op indirect grillen op een temperatuur van 230 graden.
– Maak ondertussen de zoete aardappelen schoon, maar was ze niet met water.(Als je gebruik maakt van water worden de frietjes minder knapperig).
– Snijd de zoete aardappelen, met schil, in frietjes met een dikte van 0,5 cm.
– Pak de grote kom en doe de frietjes hierin. Voeg vervolgens 4 eetlepels zonnebloemolie toe.
– Schep de frietjes om, zodat alle friet door de olie is gegaan.
– Pak nu de metalen bakplaat en leg hier de frietjes op. Let hierbij op dat de frietjes niet over elkaar heen liggen, maar dat ze vrij van elkaar op de plaat liggen.
– Als eenmaal de BBQ een temperatuur van 230 graden heeft bereikt, kun je de metalen bakplaat met zoete aardappel friet op de BBQ leggen. Sluit vervolgens de deksel en bak de zoete aardappel frietjes nu 25 tot 30 minuten, waarbij je ze af en toe even keert.
– Als de frietjes mooi bruin en knapperig zijn geworden mogen ze van de BBQ.
– Schep de frietjes in een schaal en bestrooi ze als laatste met grof zeezout.

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search