Workshop “Barbecueën door de eeuwen heen” door Jeroen Hazebroek

Op zondag 27 augustus 2017 zal tijdens het Nationaal Barbecue-spektakel bij La Sonnerie te Son , Jeroen Hazebroek een uitgebreide Workshop geven “Barbecueën door de eeuwen heen”.

Tussen 13.00 – 16.00 uur zal Jeroen uit de verschillende tijden bijzonderheden dingen laten zien en ervaren.  Er wordt voornamelijk gesproken over barbecue van de laatste 100 jaar en koken op vuur vanaf ongeveer 1700.
Het stenen tijdperk: Het aansteken van hout om te gaan barbecueën
De jaren 90: Van speklap tot saté
De laatste jaren: Culinaire hoogstandjes op o.a. een keramische BBQ
De Dutch Oven uit de cowboytijd en Low en Slow op de KCBS stijl

Jeroen Hazebroek:
Iedereen in het BBQ wereldje kent Jeroen Hazebroek wel. Hij heeft meer dan 30 jaar barbecue-ervaring en de laatste jaren ook actief in het geven van demonstraties en workshops.
Schrijver van de Boeken:
– Hete Kolen; Een boek dat een duidelijke uitleg geeft over het dagelijks gebruik van een kamado zoals de Big Green Egg. De boeken zijn samen met Leonard Elenbaas geschreven.
– Hete Vuren; Een boek dat met een beetje nostalgie terugkijkt naar de barbecue die we van onze vaders hebben geleerd. Dit boek behandelt grillen op hout, houtskool en briketten.
– Het Receptenboek; Een receptenboek waar per productgroep: Vis, vlees, gevogelte, groenten en brood een aantal nieuwe recepten voor worden aangedragen.
-Hete Rook; Een boek waar de basis van Low en Slow cooking extra aandacht krijgt.

Kosten:
Voor WBQA leden € 10,– p.p. en niet leden € 30,– p.p.
Schrijf gauw in want, Vol=Vol
Maximale aantal deelnemers 25 st.

info@wbqa.nl

Hete vuren

Hete Rook

Hete Kolen

Hete Kolen Recepten boek

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search