WETTELS ON FIRE

Dit een Belgisch BBQ team uit Ninove. We bestaan uit 1 chef kok en hobby koks. Het team is ontstaan in april van 2013, door onze eerste deelname aan het BK WBQA 2013 in Oostende. Op deze wedstrijd zijn we op de tweede plaats geëindigd en meteen bekroond als Vice Kampioen van België 2013. Toen heeft de microbe ons goed te pakken genomen en zijn we in 2014 Kampioen der Lowlands geworden in Diksmuide. Wij zijn dat jaar ook naar het EK WBQA Polen geweest, waar we middelmatig scoorden.

In 2015 hebben we deel genomen aan het WK WBQA  in Zweden. Daar behaalden we een mooie 3de plaats Vegetarisch . We stellen dan ook graag ons zomers gerecht voor die we daar klaar gemaakt hebben in de categorie “ cooking from the homeland” langzaam gegaard Belgisch Wit Blauw en waar we heel fier op zijn. Datzelfde jaar hebben wij de tweede plaats behaald in de BLACK BOX Competitie in Oudenaarde. Hierna nemen we ondertussen al enkele jaren deel aan verschillende wedstrijden KCBS in binnen en buitenland.

Op het kampioenschap van het Waasland in Sint Niklaas hebben we ook een paar eerste culinaire plaatsen behaald. In de laatste twee wedstrijden behaalden we telkens de eerste plaats categorie Whole Hog. Ondertussen organiseren we onze eigen internationale BBQ wedstrijd EASTERN BBQ CONTEST in Ninove, onze komende editie is de 6 de keer die gepland staat met Pasen komend jaar. Voor ons betekent de WBQA heel veel omdat deze organisatie het culinaire op de BBQ zeer hoog houdt. We zijn dan ook heel graag lid van deze organisatie, ons team en verschillende leden zijn er lid van. Culinaire wedstrijden zijn zeer belangrijk voor ons omdat het ontstaan van ons team en onze eerste wedstrijd een culinaire was namelijk BK WBQA in Oostende 2013. En natuurlijk omdat we culinaire wedstrijden heel graag doen en ook het koken met nieuwe smaken, technieken en trends.

In 2022 won dit de Eerst open Nederlands Kampioenschap Wild BBQ.

Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search