(Basis)ingrediënten officieel WBQA open Nederlands Culinair BBQ-Kampioenschap:
Tijdens het BBQ-Spektakel op 27 en 28 augustus vindt het Open WBQA Nederlands Culinair BBQ-Kampioenschap plaats! De teams laten hier hun culinaire BBQ-kwaliteiten zien, verwerkt in 6 gerechten. Met dit jaar als thema: BIER-BOER-BBQ!
Er zullen op die zaterdag én zondag ook BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek worden verkocht.

* Van de 1e vijf gerechten worden de basisingrediënten door de WBQA ter beschikking gesteld. Deze Basisingrediënten is al het vlees, vis en vegetarisch (portobello). De niet basisingrediënten zoals groentes, rijst, aardappelen, room, melk, kruiden etc… worden door de wedstrijdteams zelf verzorgd en behoren niet tot de basisingrediënten die door de organisatie worden verstrekt. Voor het ‘Chefs Choice’ dessert worden ook alle ingrediënten door de wedstrijdteams zelf verzorgd. Ook hier geldt de regel dat het van de BBQ dient af te komen.


Het Programma, de Tijden en Gerechten die de BBQ-teams ter beoordeling op zondag aan de jury moeten aanbieden ziet u hieronder:
Zondag 28 augustus 2022:
*
Zondag is de dag van de beoordeling voor de BBQ-teams, vanaf 14.00 uur wordt ieder ½ uur een gerecht aan de jury aangeboden. Dit jaar heben we als thema: BIER-BOER-BBQ!. Dit betekent dat alle gerechten naast een Culinaire inslag ook iets passends bij het thema moeten hebben.

14.00 uur        Uiterlijke tijd inlevering gerecht 1: Vegetarisch
Een vegetarisch gerecht van Portobello en grilkaas, overige naar eigen keuze(*)
*Let op: vegetarisch gerecht dient volledig vegetarisch te zijn. Toevoegingen zoals bijv. kippenbouillon e.d. zijn niet toegestaan.

14.30 uur       Uiterlijke tijd inlevering gerecht 2: Vis:
In het visgerecht moet er gewerkt worden met Dorade rouge (600 gram)

15.00 uur       Uiterlijke tijd inlevering gerecht 3: Vlees:
Bij het eerste vleesgerecht moet er gewerkt worden met Kippenbouten van de Hollandse boerenkip

15.30 uur       Uiterlijke tijd inlevering gerecht 4: Vlees:
Bij het tweede vleesgerecht moet er gewerkt worden met Varkensrack van het boeren landvarken.

16.00 uur       Uiterlijke tijd inlevering gerecht 5: Vlees:
Bij het derde vleesgerecht moet er gewerkt worden met een Kalfshammer en Kalfstong.

16.30 uur       Uiterlijke tijd inlevering gerecht 6: ‘Chefs Choice’ dessert
Bij het dessert krijgen de wedstrijdteams een vrijere keus maar zijn verplicht het Vrijheidsbier Irish red te verwerken. Alle overige ingrediënten worden ook door de teams zelf verzorgd. Ook hier geldt de regel dat het van de BBQ dient af te komen.

18.30 uur    Prijsuitreiking

19.30 uur    Einde

.
.
 
Ons Boerenerf
Ofyr
Innamood
Happy BBQ Tray
BBQ Flavour
Verstegen
Sebar
Pellerica
 

 

0

Start typing and press Enter to search