(Basis) grondstoffen officieel WBQA open Nederlands Culinair Barbecue-Kampioenschap:

De professionele BBQ-teams zullen op zaterdag 17 augustus en zondag 18 augustus 2019 aan het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën meedoen.

Er zullen op die zaterdag én zondag ook BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek worden verkocht.
De tijden en gerechten die de BBQ-teams ter beoordeling op zondag aan de jury moeten aanbieden zijn:

Let op: dit jaar zijn er voor het eerst 6 gerechten (extra vegetarisch) en de inlevertijden zijn ieder 1/2 uur.

Zondag 18 augustus 2019:
Van de 1e vijf gerechten worden de basisgrondstoffen door de WBQA ter beschikking gesteld:

14.00 uur        uiterlijke tijd inlevering gerecht 1: Vegetarisch
Verplicht Venkel en bloemkool. Overige naar eigen keuze(*)
*Let op: vegetarisch gerecht dient volledig vegetarisch te zijn. Toevoegingen zoals bijv. kippenbouillon e.d. zijn niet toegestaan.

14.30 uur       uiterlijke tijd inlevering gerecht 2: Vis: Wijting
De wijting is een straalvinnige vis uit de familie van kabeljauwen.

15.00 uur       uiterlijke tijd inlevering gerecht 3: Kip
De standaard kip welke de poelier in zijn vitrine heeft liggen.
Hier is het verplicht minimaal 1 kruiden-mengsel van Apollo te verwerken. Solina Netherlands brengt met het merk Apollo alles wat nodig is om ieder culinair recept een wonderlijke toets te geven. De Apollokruiden worden voor aanvang wedstrijd ter beschikking gesteld.
Gesponsord door:  Apollo http://www.apollofood.nl

15.30 uur       uiterlijke tijd inlevering gerecht 4: Varken
“Ons boerenerf” Varken Rib Roast
Gesponsord door: Ons Boerenerf te Nederweert-Eind

16.00 uur       uiterlijke tijd inlevering gerecht 5: Rund
Vitelco kalfsvlees Staartstuk
Gesponsord door: Vitelco te ’s-Hertogenbosch

16.30 uur       uiterlijke tijd inlevering gerecht 6: ‘Chefs Choice’ dessert
‘Chef Choice’ dessert wil zeggen dat de wedstrijdteams een vrije keus hebben in wat voor soort desserts ze gaan bereiden. Alle ingrediënten worden ook door de teams zelf verzorgd. Ook hier geldt de regel dat het van de BBQ dient af te komen.

De niet basisgrondstoffen zoals groentes, rijst, aardappelen, room, melk, kruiden etc… worden door de wedstrijdteams zelf verzorgd en behoren niet tot de basisgrondstoffen die door de organisatie worden verstrekt.

2019 Overzicht wedstrijdschema en (basis)grondstoffen

18.30 uur    Prijsuitreiking

19.30 uur    Einde

0

Start typing and press Enter to search