WBQA-NL en de SBWN gaan samenwerken om in 2023 in Nederland de kampioenschappen Culinair BBQ 2023 te organiseren.  Er zal één BBQ-competitie zijn die uit minimaal 8 wedstrijden gaat bestaan. Degene die het hoogste aantal punten heeft van zijn 4 beste wedstrijden kan zich Nederlands Kampioen Culinair BBQ noemen.

WBQA staat voor World Barbecue Association; een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecue genot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan.

SBWN staat voor Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland is een organisatie die door BBQ-vrienden is opgericht om een mooie BBQ-competitie te hebben.

Er zullen wedstrijden plaatsvinden in o.a. Est, Zwolle, Son en Breugel, Park de Hooge Veluwe, Harderberg en Sloten. De brandstoffen die

tijdens de wedstrijden gebruikt mogen worden zijn briketten, hout of houtskool. Gas-, elektra- en pellet-BBQ zijn voor bereiding niet toegestaan. Aan deze wedstrijden doen top BBQ-teams mee als Los Pollos Hermanos, Bad to the Bone, BBQ, Team Serious Hot Fools, Dutch BBQ Team en nog vele meer.

OP DE WEBSITES VAN BEIDE ORGANISATIE KUNT U HET PROGRAMMA VOLGEN WBQA-NL EN DE SBWN

Heeft u vragen aan de WBQA dat kan via info@wbqa.nl en heeft u vragen aan SBWN kunt u terecht via het volgende mailadres Info@sbwn.nl