WBQA- ledendag met als thema: Paddenstoelen

Beste leden van de WBQA,

Op zondag 20 november a.s. organiseren we een WBQA- ledendag met als thema: Paddenstoelen!

We gaan eerst het veld in met champignon- kweker René Voet van Voet Champignons in Mariaheide, die ons rondleid in zijn bedrijf en alles gaat vertellen over zijn witte en bruine champignons. Een champignon is een gezond en veelzijdig product wat voor veel gerechten ingezet kan worden en men goed kan combineren met vis, vlees en vegetarisch.

Eigenaar René Voet begon als werknemer bij een champignonkwekerij. Hij raakte zo geboeid door het vak dat hij in 1988 besloot om samen met zijn vrouw Gonny een eigen kwekerij op te starten. Het bedrijf is nu uitgegroeid tot een professionele kwekerij met 44 teeltruimten met in totaal 23.500 m² teeltoppervlakte. Op het bedrijf wordt veel aandacht geschonken aan het milieu. Een natuurvijver, een grondbuizenventilatiesysteem en een warmtewisselaar zorgen ervoor dat er veel energie bespaard wordt. Voet Champignons hecht ook veel waarde aan sociaal personeelsbeleid. Zo worden alle medewerkers uitbetaald volgens Nederlandse wet- en regelgeving en is er op het terrein prachtige huisvesting aanwezig voor de personeelsleden.

Aansluitend op het bezoek bij de kweker hebben we een workshop gepland met Ton Colijn waarin paddenstoelen & BBQ centraal staan! Er wordt niet alleen gewerkt met champignons, maar ook o.a. met de Cantharel en de Shiitake. Natuurlijk zal een lekker stukje vlees of vis niet ontbreken.

Daarnaast hebben we een bordenopmaakspecialist uitgenodigd die tijdens de workshop uitleg geeft over basiskleuren en vormgeving

Het programma:
11.00 uur: Aanvang bij de champignon- kweker
11.15 – 12.15 uur: Rondleiding & uitleg op veld bij champignon- kweker
12.30 uur: Aanvang workshop
15.30 uur: Einde WBQA- Ledendag

Locatie:
Voet Mushrooms BV
Bossteeg 3
5464 RH  Mariaheide (Veghel)

De kosten voor deze ledendag zijn € 25,00 voor leden en € 30,00 voor niet leden. Bij minimaal 15 inschrijvingen kan de workshop plaatsvinden.

Voor vragen of opmerkingen staan wij graag tot uw beschikking.

Met een warme BBQ groet,

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search