Deze video -deel 3- is een vervolg op deel 1 en 2 en gaat verder over de verschillende soorten vlees.
Deze video is dan ook meteen het laatste deel over de verschillende soorten vlees.
Heb je deel 1 & 2 niet gezien? kijk ze op ons Youtube-Kanaal: WBQA.NL!
Of bekijk ze via onze website. Deel 1 & Deel 2
Jeffrey Lodewijks, is dé vleesprofessional, als er iemand alles weet over vlees, dan is het Jeffrey! En wij van het WBQA hebben hem gevraagd om wat te vertellen over vlees. In dit filmpje gaan we wat dieper in op het vlees dat wordt gesneden uit de rug van het rund. De nek, ribeye én dunne lende wel te verstaan.
Je leert onder andere wat over de Nederlandse snit, de manier waarop het vlees wordt verdeeld. En wat ‘inside information’ waarom sommige stukken vlees duurder zijn dan de ander.
En dat is niet alles, want je leert nog veel meer in deze video. Zoals:
- De verschillen tussen europees en niet europees vlees
- Welke koeien veel, en welke weinig marmering in het vlees hebben. En waarom!
- Hoe krijg je nu die mooie marmering in het vlees?
- Met welk vlees kun je het beste barbecueën?
- En als laatste nog een interessante uitleg over hoe je een sucade splitst tot flat iron