Verschillende soorten houtskool

Houtskool
Houtskool is onder te verdelen in 2 categorieën,
1. Harde / zware houtskool, bij deze soorten duurt het ietsje langer voordat ze op temperatuur zijn, maar als het brand dan brand het lang en goed. Deze soorten hebben ook als eigenschap dat ze een intenser aroma aan je gerechten geven.
2. Zachte / lichte houtskool, deze soorten gaan makkelijk aan en geven vaak een milder aroma af aan je gerechten. Temperatuurbeheersing bij deze soort is ook iets makkelijker.

Elke houtskool soort heeft dus zijn eigen eigenschappen, wat dus de beste houtskool is? Dat is heel persoonlijk. Probeer gewoon diverse soorten en merken even uit om erachter te komen welke houtskool jij het fijnste vindt.

 

Gebruik GEEN briketten voor uw Kamado!
Deze brandstof is gemaakt van samengeperst gruis en houtskool, er wordt vaak een chemisch middel gebruikt tijdens dit proces en daarom zijn briketten NIET geschikt voor een kamado. Die chemische toevoeging trekt in je keramiek en komt er niet meer uit. Daarom zijn briketten enkel geschikt voor metalen bbq’s!

In de video hieronder vertellen we u meer over ontbranders en houtskool soorten!

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search