TONIJNSTEAK

Tonijn, rauw vinden we het al zalig (bijvoorbeeld als sashimi, door de sushi of bij een poké bowl), maar ook gebakken alsof het een steak is kunnen we een tonijnsteak niet weerstaan. Tonijn is zeer populair, maar tegelijkertijd ook een van de duurste vissoorten!

Tonijnsteaks worden uit het midden van de tonijn gesneden. Een tonijnsteak is kenmerkend door zijn krokante buitenkant waardoor het vocht in de steak blijft. Om een krokant korstje te bakken heb je enkele minuten tijd nodig. Is je stuk vis te dun, dan zal het stuk doorbakken zijn en uitdrogen. Het is dus belangrijk dat je een dik stuk tonijn hebt, dan zal de binnenkant mooi rood blijven terwijl de buitenkant toch krokant kan bakken.

Voor de presentatie, voor extra smaak kun je wat sojasaus gebruiken, eventueel gemengd met een druppeltje sesamolie, wasabi(mayonaise) en een beetje ingelegde gember. De Tonijnsteak is heerlijk te combineren bij een salade, pasta of wat aardappeltjes. Maar ook heerlijk om in plakjes te presenteren als overheelijke borrelhap!

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search