Tomahawk steak van de BBQ

Tomahawk steak
Het is misschien wel een van de mooiste stukken vlees: de Tomahawk steak, het is eigenlijk een ribeye met het bot er nog aan. Wat is een Rib eye?
Zo’n mooi stuk vlees moet je via de reverse sear methode klaarmaken. Hierdoor zorg je eerst voor de garing en daarna voor een mooie krokante donkere korst aan de buitenkant. Deze techniek wordt vaak toegepast bij dikkere steaks.

Bereiding:
– Haal het vlees 1,5 uur voor de tijd uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
– Dep het vlees na een uur droog en strooi vervolgens flink wat grof zeezout en verse zwarte peper op (het vlees heeft nog even de tijd de smaken op te nemen).
– Steek de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een warmte van rond de 150 graden.
– Leg de tomahawk steak op indirecte hitte op de BBQ. Steek vervolgens een kernthermometer in het vlees. Gaar het vlees tot ongeveer 30 graden en keer het dan voorzichtig om. Laat de tomahawk verder garen tot 48-50 graden.
– Als de temperatuur op 48-50 graden is, haal je de tomahawk steak van de barbecue en laat je het vlees even rusten op een snijplank.
– Steek nu de BBQ goed op, hij moet zo heet zijn dat je een hand niet meer dan een seconde boven het vuur kan houden.
– Gril vervolgens elke zijde van de tomahawk steak voor 1 tot 2 minuten, zodat je mooie grillstrepen krijgt.
– Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten. Je kunt het losjes bedekken met aluminiumfolie. Druk het niet helemaal aan, dan gaart het vlees namelijk nog even door.

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search