Tips Culinaire Bordopmaak

Bij de WBQA hebben we aandacht voor verschillende grilltechnieken, presentatie (bordopmaak) en het verbeteren van alle BBQ-technieken om zo het eindgerecht naar een hoger niveau te tillen.
Onze WBQA-Jury beoordeelt bij onze wedstrijden alle gerechten op: “Hoe ziet het gerecht eruit (10%), Smaak (45%), Malsheid/textuur (30%), Bijgerecht/garnering (10%) & Creativiteit/technische uitvoering van de opmaak (5%)”


Hieronder wat tips voor de Culinaire Bordopmaak:
1. Kies het juiste bord: Een te klein bord eet niet lekker, maar op een te groot bord valt je hele gerecht weg. Denk dus van te voren goed na over “welk bord past bij mijn gerecht?”.

2. Less is more: Bouw je bord niet vol, houdt genoeg witruimte over.

3. Kleurenpalet: Zorg dat je gerecht verschillende kleuren en texturen bevat. Vermijd te veel bruintinten en zorg voor genoeg frisse kleuren in het gerecht.

4. Details: Houd rekening met ingrediënten ter garnering. Dit haalt het gerecht helemaal naar boven en geeft een lekkere frisse uitstraling.

5. Sauzen: Voeg sauzen, dressing en olie op het laatste moment toe. Dit kan soms nog uitlopen, met als gevolg dat er een plas vocht op je bord ontstaat. 

6. Oneven aantallen: Gebruik oneven aantallen, dat oogt altijd mooier. Speel een met de aantallen en kijk wat het beste bij jou bord past.

7. Houd het schoon: De laatste stap: zorg dat je bord schoon is. Dus geen vetspetters, geen vegen, onnodige ingrediënten en al helemaal geen vingervlekken.

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search