Sweet and Spicy Chicken Legs

Sweet and Spicy Chicken Legs, lekker als snack maar ook heerlijk bij een maaltijd. Door de combi van honing en Sriracha saus, ontstaat er een mooie smaak tussen zoet en pittig.

Rub
– 2 tl zeezout
– 1 tl gemalen koriander
– ½ tl versgemalen zwarte peper
– ½ tl cayennepeper
– 6 grote kippenpoten

Saus
– 3 el vers limoensap
– 3 el hete chili – knoflooksaus , zoals Sriracha
– 2 el sojasaus
– 2 el  honing
– 1 el ongezouten boter

Meng de rub ingrediënten en strooi over de kippenpoten. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Zet daarna terug in de koelkast en laat het 4 uur staan.

Doe de ingredienten van de saus in een steelpan en laat dit rustig warm worden. De saus is klaar wanneer de boter is opgelost.

Maak de bbq klaar voor direct indirect gebruik.

Grill de kippenpoten over directe vuur , met het deksel gesloten , tot ze bruin aan beide zijden.  Verplaats de vleugels over indirecte stuk en laat ze met gesloten deksel doorgaren.  Smeer de kippenpoten in met de saus en laat ze 20 minuten liggen. Smeer ze nog een keer in en kijk na 5 minuten of de poten gaar zijn. Indien de poten niet gaar zijn, dan nog laten liggen.

 

bron: Christian Siegers

0

Start typing and press Enter to search