Smokin’ Dutch

Smokin’ Dutch
Het is een vriendengroep, maar daarnaast ook nog een groep buren. Wat betekent dat ze elkaar goed kennen. Elkaars sterke punten maar ook elkaars minder sterke punten. De groep van de 5 buren is ontstaan uit hun gedeelde passie voor het barbecueeën. Doordat de mannen elkaar zo goed kennen vullen ze elkaar goed aan en is er aan diversiteit geen gebrek!

THE CHEF’S CHOICE:
In aanloop van het WK 2022 hebben ze het volgende gerecht in elkaar gezet:

Zeeuws Buikspek , met een aardappelsalade met scharrel ei , bosui en een mosterd-honingdressing, geserveerd met gerookte Paling , schuim van Hollandse Prei en een espuma van oude Rotterdamse Kaas. Ze hebben in dit gerecht onze veelzijdigheid gelegd, de buikspek uit Zeeland, de aardappel van Voorne-putten, de paling uit de Zee om ons heen, de prei uit de grond van Voorne-Putten en een espuma van onze pittige stoere kaas uit Rotterdam. Een mooi spannend gerecht met mooie producten uit een mooie regio in Nederland.


Het team bestaat uit:
Karel kraanen: Karel is een 38-jarige shift supervisor in de chemische industrie en een echte barbecue baas. Door zijn chemische achtergrond heeft hij een eigenwijze benadering in het garingsproces van voedsel en smaakcombinaties. Karel is bekend van het televisieprogramma “Baas BBQ” in de jaren 2018 en 2019. Hier wist hij het ene jaar de kwartfinale te bereiken en het jaar erna zelfs de 2e plek samen met zijn teamgenoot Marco Hanssen.
BBQ Specialisten: Amerikaans bbq’en zoals Brisket, ShortRibs en PulledPork, maar denk ook aan diamanthaas en Picanha. Karel houdt van de tik van Jalapeños om de boel op te spicen.

Marco Hanssen: Marco is een 44-jarige horeca vakman. Begonnen in 1991 als leerling kok bij Hotel New York. Hij is werkzaam geweest in verschillende gerenommeerde top 100 sterrenrestaurants daarnaast heeft Marco diverse restauranten opgestart. Hierdoor is Marco een klassiek opgeleide gepassioneerde vakman met oog voor ambacht en detail. Hij is een harde werker met een enorme bak ervaring en kennis.
BBQ specialiteiten: braadmeester, -gerookte- vis maar ook uitblinker in bijgerechten zoals groenten, salades, sauzen. Marco heeft alle vaardigheden in huis en is bekend met de nouvelle cuisine.

Jerry de Puijker: Jerry is een 36-jarige chef patissier in hart en nieren. Vanaf de leeftijd van 15 jaar stond hij al in de bakkerij van Dudok patisserie. Hij is werkzaam geweest voor Vlaamsch Broodhuys en zo heeft hij ook zijn eigen zaak en taartenwinkel opgezet. Op dit moment is Jerry opnieuw werkzaam voor Dudok patisserie. Door de leidinggevende functie is Jerry goed in de rust bewaken in stressvolle situatie, situaties overzien en taken te verdelen
BBQ specialiteiten: veelzijdig in zijn BBQ talenten, van brood, desserts tot vleesbereiding. Jerry experimenteert graag en heeft een goed gevoel voor smaken.

Danijel Veselic: Danijel is een 48-jarige projectleider. In het dagelijks leven bemoeit hij zich met de grotere klussen met gemiddeld 50 man onder hem. Danijel is vanaf jongs af aan opgevoed met de kunst van BBQ‘en op verschillende wijzen vanuit de Kroatische keuken. Na jaren op normale BBQ te hebben geëxperimenteerd heeft Danijel in 2017 de keramische BBQ ontdekt.Werken onder hoogspanning is hem niet vreemd. Ook is hij goed in het houden van de helicopterview waardoor hij goed het overzicht kan behouden. Dit komt goed van pas in het werken in het BBQ team.
BBQ specialiteiten: Kroatische keuken denk hierbij aan een varken aan spit , diverse bereidingen met groot scala aan vleessoorten en vis. Ook het toepassen van de juiste smaak is een specialiteit van Danijel.

Bas Oomen: Bas is een 38-jarige verpleegkundige. Hij heeft kennis van de innerlijke mens zowel anatomisch als de mens als sociaal wezen. Bas heeft 15 jaar bij defensie gewerkt en daar verschillende functies bekleed. Nu is Bas werkzaam op de spoedeisende hulp in een groot ziekenhuis in R’dam. Bas is de nieuwkomer in de groep qua uitvoerende barbecue skills. Hij is sinds 1 jaar zelf bezig met BBQ’en op een keramische BBQ. Bas is een goede aanvulling op het team vanwege zijn pro actieve houding in het zoeken van sponsors en zijn enthousiaste manier van communiceren.
BBQ specialiteiten: het ontdekken en uitproberen van gerechten waarbij Bas het liefst lekker out of the box gaat.

 

* Bekijk ook hun website: www.SmokinDutch.com
* Bekijk ook hun Instagram: https://instagram.com/smokin_dutch?igshid=as9v5qvk1ivp

 

 

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search