Sinaasappel brownies van de Primo-Grill

Ingrediënten:

  • 1 pak browniemix > alle ingrediënten volgens recept verpakking
  • 8 perssinaasappelen

Materialen:

  • Primo-Grill
  • Bakpapier
  • Bakplaat o.i.d.
  • Keuken gereedschap zoals beslagkommen en mixers

Voorbereiding:

Snijd de sinaasappelen door midden en pers deze uit. Bij het uitpersen moet je opletten dat de schil heel blijft, deze heb je later nodig als bakvormpje. Zorg dat de sinaasappel volledig leeg is, dat wil zeggen al het vruchtvlees eruit. Dit gaat het beste met een lepel.

sinaasappel-1 sinaasappel-2

Bereid de browniemix zoals staat op de verpakking echter vervang het water door het sinaasappelsap welke je uit de sinaasappels hebt geperst. Voor wat extra smaak kun je een klein scheutje Cointreau toevoegen.

sinaasappel-3

Verwarm de Primo-Grill op ca. 180 graden. Zorg dat je het bakblik indirect kunt gaan verwarmen. Gebruik hiervoor een reflectorplaat.

sinaasappel-4

Vul de halve sinaasappels tot ongeveer de helft met de brownie mix en plaats deze in de bakvorm. Zorg dat ze recht staan want anders loopt de brownie mix eruit.

sinaasappel-5

Plaats het bakblik nu voorzichtig in de Primo-Grill en bak de brownies in ca. 3 kwartier af. Tussendoor kun je voorzichtig testen of de brownies gaar zijn. Prik met een cocktailprikker in de brownie. Als er geen beslag meer aan blijft plakken zijn de brownies goed.

Haal het bakblik voorzichtig van de Primo-Grill en laat de brownies iets afkoelen. Plaats een brownie op een bord en serveer er een bolletje vanille ijs bij. Voeg als decoratie een schijfje sinaasappel en wat vlokken toe.

sinaasappel-6

Smakelijk!!!!

Recente Berichten
0

Start typing and press Enter to search